BloggNewsNyheterTrollkarlens arvinge

Häxans lärling

Jag letar efter rätt bokförlag för nytryck av Trollkarlens arvinge och dess nya opublicerade uppföljare Häxans lärling! Är du eller ditt förlag taggade? Hör av er/ Ida Öhnell

Häxans lärling i en mening:

”Sju häxor återvänder till Aurgård, kidnappar Stella för att hämnas fadern Joso och tar henne till Jotunmarken, allt medan hennes älskade Villi ligger för döden långt borta på Whitö.”

Handling: Häxans lärling

Uppföljare till Trollkarlens arvinge (2016). Läs mer om Trollkarlens arvinge HÄR.

I Häxans lärling så fortsätter vi att följa huvudpersonerna Stella och Jacob i den nya värld som blivit deras hem. Livet har lugnat ner sig och en vardag har lagt sig men den kompliceras av att en gammal fiende till deras far, Angerboda Laufey, återvänder till Aurgård tillsammans med en klan av häxor.

Stella är också genom besvärjelsen hon fick i första boken, knuten till häxmästarsonen Sanqual Laufey, vilket ger henne mardrömmar och gör henne mer våldsam.

Angerboda som nu återvänt till Aurgård är Sanquals mor och före detta drottning över Jotunmarken. Hon är en skicklig magiker och hon har all anledning att utkräva hämnd på Joso Zenithar, trollkarlen, och hans barn.

Ytterligare är Villi Sasser, som Stella blev förälskad i, förgiftad och ligger nu mellan liv och död i helarnas hus på Whitö. Ingen lyckas med konststycket att hela honom.

Stella kidnappas av Angerboda och tillsammans med häxorna reser hon till Jotunmarken. Under resan lär hon sig mer om världen som hon nu bor i och också mer om sin döda mor. Främst utvecklar hon ett komplicerat band till de sju kvinnorna som både håller Stella fången men som också skyddar henne.

Jacob är kvar hemma och inväntar mostern, Aldis, som ska ta steget och flytta till dem från den ”vanliga” världen samt försöker han lägga all energi på att kvala in till Riddarspelen. Hans vilja att glömma alla år av mobbning och utanförskap driver honom till att göra vad som helst för att bli populär och bäst. Även till att lita på en märklig man som plötsligt dyker upp i hans liv med lösningar på allt.

Men när motgångarna och farorna till sist tycks oöverstigliga så får vulkanen Skrymir utbrott och allting som en gång var kastas in i ett kaos…